TableOnline IconTableOnline Logo

Makana

Satamakatu 3, Hanko
Soome

Makana Hanko on casual dining -ravintola, jonka ruoka perustuu saaristolaistyyliin omalla tvistillä.

Ravintolaan mahtuu parhaimmillaan jopa 140 ihmistä, joten se sopii myös suurempiin tilaisuuksiin. Makanan omasta tvististä ja sen kehitysvaiheista tarkemmin alla:

Talvella 2014 Ravintola Origon omistajat huomasivat kaupungin aktiivisesti kauppaavan Origon vieressä olevaa puumakasiinia. He olivat jo pidemmän aikaa miettineet, että Origolle tarvittaisiin pikkusisko ja näkivät tilaisuuden koittaneen. Tutustuttuaan kiinteistöön ja he keksivät tarinan 1800-luvun lopulla Hangon edustalle jäihin jääneestä rahtialuksesta ja sen kyydissä olleesta aasialaisesta laivakokista, jonka keittokirja löytyisi lopulta kyseisen kiinteistön uumenista. Aasialaista ruokaa voisi tehdä mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista.

Kun kiinteistöstä oli kaupat tehty kesällä 2014 suunnittelu jatkui pidemmälle, ravintolan sisätilat piirrettiin ja sen rakentamisesta tehtiin sopimukset. Pääasiallisesti ravintolan toteutus laskettiin tietenkin Origon harteille, kun kyse on kuitenkin Origon pikkusiskosta. Mukaan tuli myös Origon keittöpäällikkö omalla osuudellaan. Suunnittelluun ja rakentamiseen meni vuoden verran ja ovet saatiin auki 12.06.15.

Kesällä 2019 aasialaisen laivakokin keittokirjan matka jatkuu kohti modernimpaa keittämistä. Uusi kotimaa on ottanut Makanan keittiössä enemmän jalansijaa ja laivakokin alkuperäiset maut alkavat sopeutua nykyisellään vallitsevaan tilanteeseen. Suomesta on löytynyt mahtavia uusia makuja, joita yhdistelemällä Makanan keittiömestari on onnistunut kehittämään ruokatuotetta hienosti suomalaiseen makuun sopivammaksi kuitenkin vieläkään täysin juuriaan unohtamatta. Ravintola Makana tarjoilee tuttua ja turvallista, kuten talon legendaarista savulohta, mutta myös hieman erilaista kuten rapu-nuudelisalaattia tamarindikastikkeella. Varaa pöytä ja koe kaupungin parhaat maut sekä Makanan kuuluisat mocktailit!

Avatud täna 17-22

EsmaspäevSuletud
Teisipäev Suletud
Kolmapäev 17-22
Neljapäev17-22
Reede17-22
Laupäev12-22
Pühapäev17-22

Restorani arvustused

TableOnline logo4 / 5
Üleüldine
4.4 / 5
Köök
4 / 5
Atmosfäär
4.6 / 5
Teenindus
3 / 5

Hyvää ruokaa, konseptinmuutos huono

MIKSI oi miksi konsepti muuttunut? Nimenomaan halusimme aasialaista ruokaa ja uusia makuelämyksiä, mutta ruokalistaa remontoitu rankalla kädellä, ja mitään yllätyksellistä tai eksoottista sieltä ei sitten löytynyt. Syömämme ruuat olivat erittäin hyvänmakuiset silti.

Charlotta
4 / 5
Köök
3 / 5
Atmosfäär
4 / 5
Teenindus
4 / 5

Arvostelu

Meille sattui asiantunteva tarjoilija. Ruoka oli erinomaista ja palvelu pelasi. Suosittelen!

Mervi
5 / 5
Köök
4 / 5
Atmosfäär
5 / 5
Teenindus
4 / 5

Vahva suositus.

Söimme ravintolan hieman ahtaalla, mutta viihtyisällä terassilla, ravintolan sisällä emme käyneet. Ruoaksi valikoitui Makana Platter jossa on Makanan listalta hieman kaikkea. Annoksen lohi oli erittäin hyvää. Ruoka tuli nopeasti ja palvelu oli ystävällistä.

Sami
5 / 5
Köök
4 / 5
Atmosfäär
5 / 5
Teenindus
5 / 5

Makana

Kiva kesäravintola Hangon ytimessä. Ystävällinen naistarjoilija ja saimme valita pöydän terassilta. Ruoka oli kauniisti aseteltu ja herkullista. Sisätilojen miljöö oli vanhan Hangon henkeen sopiva.

Sari
5 / 5
Köök
5 / 5
Atmosfäär
5 / 5
Teenindus
4 / 5

Hyvää perusruokaa

Jälkiruokalista suppea. Tarjoilija mukava. Tila yksinkertaisen kaunis.

Erika
3 / 5
Köök
4 / 5
Atmosfäär
4 / 5
Teenindus