TableOnline IconTableOnline Logo

Lyon

Mannerheimintie 56, Helsinki
Skandinaavinen

Ravintola Lyon Helsingin Mannerheimintiellä on tarjonnut ruokailuelämyksiä jo yli 50 vuoden ajan.

Ranskalaiseen gastronomiaan erikoistunut Lyon on palvellut Töölössä jo vuodesta 1966, jolloin se tunnettiin nimellä Café Lyon. Vuosien varrella Lyon on noussut todellisen klassikkoravintolan asemaan, ja se houkuttelee kulinaristeja luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. 

Keskeinen sijainti Oopperatalon ja Finlandia-talon läheisyydessä tuo ravintolaan paljon kulttuurista ja gastronomiasta nautiskelevaa väkeä. Lyon onkin mitä mainion valinta illallispaikaksi ennen tai jälkeen oopperavierailun.

Jo ravintolan nimestä voi päätellä, että Lyonin keittiö nojaa ruoanvalmistuksessaan ranskalaisen keittiön oppeihin, joihin yhdistellään moderneja skandinaavisia vivahteita ja tuoreita makuja.

Lyonin keittiömestarit suosivat tuoreita makuja, lähituotantoa sekä raaka-aineita vaalivia kypsennysmenetelmiä. Raaka-aineiden omia, puhtaita makuja ei peitetä, ja satokauden ja sesongin makuja säilötään myös pitkän talven varalle.

Useamman ruokalajin yllätysmenut linjaavat keittiömestareiden ideologian kokonaisuudeksi, jonka jokaiseen komponenttiin on etsitty parhaat, kotimaiset kestävän kehityksen raaka-aineet. Ravintolalle ruoka ei ole vain annos lautasella; se on kokonainen tarina menun muodossa.

Illallisen kruunaa sommelierin suositusviinit, jotka valitaan tarkasti menun makumaailmaa täydentämään. Laajalta viinilistalta löytyy kattava valikoima ranskalaisia laatuviinejä, jotka miellyttävät vaativampaakin viiniharrastajaa.

Erikoisala

Avoinna tänään 16:00-23:00

MaanantaiSuljettu
Tiistai16:00-22:00
Keskiviikko16:00-22:00
Torstai16:00-23:00
Perjantai16:00-23:00
Lauantai16:00-23:00
SunnuntaiSuljettu

Ravintolan arvostelut

TableOnline logo4.44 / 5
Kokonaisuus
4.65 / 5
Keittiö
4.28 / 5
Tunnelma
4.43 / 5
Palvelu
5 / 5

Hieno ja är bokad kokemus

Huippulaatua sekä samalla kodikasta ja ystävällistä

Henrik
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
4 / 5

Mukava kokemus

Ruoka erinomaisen maukasta ja hienosti suunniteltu, kauniisti aseteltu. Mutta seurueemme isot miehet jäivät nälkäisiksi, mikä usein on näiden fine dining- annosten helmasynti.

Leena
4 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
5 / 5

Mahtavaa ranskalaista

Lyon ei petä. Mahtavaa ranskalaista ruokaa. Upeita makuja, ja huolella valitut viinit.

Ari
5 / 5
Keittiö
4 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
5 / 5

Rauhallinen paikka, erinomainen ruoka

Söimme 5-ruokalajin yllätysmenun, jossa oli mukana myös viinipaketti. Kaikki annokset olivat erinomaisia ja viinit hyvin valittuja. Palvelu oli nopeaa ja ammattimaista. Suosittelen.

Raimo
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
4 / 5

Arvostelu

Ruoka ei jättänyt toivomiselle varaa. Viinien yhdistely ei toiminut. Ranskalaisten viinien yhdistäminen on haastavaa. Ympäristö on hälyinen. Kaikki naapuripöydässä jutut kuuluvat; pitää siis pohtia mitä puhuu.

Terhi
5 / 5
Keittiö
3 / 5
Tunnelma
4 / 5
Palvelu
5 / 5

Hieno illallinen

Söimme 7 ruokalajin menun, joka oli alusta loppuun täydellisyyttä hipova. Maut olivat erinomaisia, asettelu kaunista ja annoskoot juuri sopivia. Käymme Lyonissa aina silloin tällöin, mutta pitäisi käydä kyllä useammin. Yksi Helsingin (ja koko Suomen) parhaista ravintoloista :-)

Antti
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
5 / 5

Erinomainen

Erittäin laadukas kokonaisuus

Tuukka
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
4 / 5

Worth trying

Good experience, the signature dish with foie gras delicious.

Thomas
4 / 5
Keittiö
4 / 5
Tunnelma
4 / 5
Palvelu