TableOnline IconTableOnline Logo

Lyon

Mannerheimintie 56, Helsinki
Skandinaavinen

Ravintola Lyon Helsingin Mannerheimintiellä on tarjonnut ruokailuelämyksiä jo yli 50 vuoden ajan.

Ranskalaiseen gastronomiaan erikoistunut Lyon on palvellut Töölössä jo vuodesta 1966, jolloin se tunnettiin nimellä Café Lyon. Vuosien varrella Lyon on noussut todellisen klassikkoravintolan asemaan, ja se houkuttelee kulinaristeja luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. 

Keskeinen sijainti Oopperatalon ja Finlandia-talon läheisyydessä tuo ravintolaan paljon kulttuurista ja gastronomiasta nautiskelevaa väkeä. Lyon onkin mitä mainion valinta illallispaikaksi ennen tai jälkeen oopperavierailun.

Jo ravintolan nimestä voi päätellä, että Lyonin keittiö nojaa ruoanvalmistuksessaan ranskalaisen keittiön oppeihin, joihin yhdistellään moderneja skandinaavisia vivahteita ja tuoreita makuja.

Lyonin keittiömestarit suosivat tuoreita makuja, lähituotantoa sekä raaka-aineita vaalivia kypsennysmenetelmiä. Raaka-aineiden omia, puhtaita makuja ei peitetä, ja satokauden ja sesongin makuja säilötään myös pitkän talven varalle.

Useamman ruokalajin yllätysmenut linjaavat keittiömestareiden ideologian kokonaisuudeksi, jonka jokaiseen komponenttiin on etsitty parhaat, kotimaiset kestävän kehityksen raaka-aineet. Ravintolalle ruoka ei ole vain annos lautasella; se on kokonainen tarina menun muodossa.

Illallisen kruunaa sommelierin suositusviinit, jotka valitaan tarkasti menun makumaailmaa täydentämään. Laajalta viinilistalta löytyy kattava valikoima ranskalaisia laatuviinejä, jotka miellyttävät vaativampaakin viiniharrastajaa.

Ravintolan arvostelut

TableOnline logo4.42 / 5
Kokonaisuus
4.64 / 5
Keittiö
4.21 / 5
Tunnelma
4.41 / 5
Palvelu
5 / 5

Best in town

Joka kerta yhtä hyvä ja innovatiivinen menu. Hinta-laatu-suhde huikea!

Tom
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
5 / 5

Loistava yllätysmenu

5 ruokalajin yllätysmenu oli erinomainen. Tämän päälle tuli myös keittiön terveiset ja hyvät viinit täydensivät illan.

Jari
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
3 / 5

Tarjous

Varauksemme: Olet valinnut seuraavan tarjouksen: Puhelimitse varmistettu. Menu Chef 5 ruokalajia vain 50€!: Lyonin tuore syksyinen viiden ruokalajin yllätysmenu vain 50€ / hlö. Tervetuloa! Pöytää pidetään varattuna 30 minuuttia varaushe ...

Monica
3 / 5
Keittiö
2 / 5
Tunnelma
3 / 5
Palvelu
4 / 5

Chefs menu 5 ruokalajia, 50€

Erinomainen ruoka, kiitos upeat kokit ! Viinipaketin hinta ja viinien hinnat laseittain olisivat voineet olla näkyvissä, jos viiniä tarjoiltiin laseittain myös. Tämä olisi lisännyt reilua, avointa ilmapiiriä.

Liisa
5 / 5
Keittiö
3 / 5
Tunnelma
3 / 5
Palvelu
5 / 5

arvostelu ruokahetkestämme

kaikki toimi erinomaisesti, kiitos

Leena
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
4 / 5

5 ruokalajin yllätysmenu

Tykkäsimme kovasti, erityisesti kala- ja liharuuat todella hyviä ja kauniita.

Pasi
4 / 5
Keittiö
3 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
5 / 5

Menu Chef 5 2.11.2019

Lämmin kiitos❤️ Menu Chef 5 yllätysruoat olivat suussa sulavaa makujen ilotulitusta. Etukäteen oltiin huomioitu seurueemme kaikki ruokarajoitteet. Palvelu ja Lyonin ammattitaito on huippuluokkaa. Ruokien sisältö kerrottiin koko seurueelle ...

Terhi
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu
5 / 5

Lyon pe ilta

Kuultiin, että siellä saa hyvää ruokaa, mutta ulitti odotuksemme! Hinta/laatusuhde erinomainen!

Miranda
5 / 5
Keittiö
5 / 5
Tunnelma
5 / 5
Palvelu