TableOnline Icon

Musta Lammas

Satamakatu 4, Kuopio

Vuonna 1862 rakennettiin jykevät kellariholvit oluttehtaan käyttöön.

Gustaf Ranin lunasti tilat muutamaa vuotta myöhemmin ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa. 1982 noiden upeiden holvikaarten ylle nostettiin Gourmet-kyltti ja ravintolan nimeksi tuli Musta Lammas. Siitä asti ravintola Musta Lammas on vienyt eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Jokainen ruokalaji valmistetaan ravintolassa alusta asti itse. Pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiön inspiraation lähteenä. Annosten takana näkyvät lähialueen tuottajat, metsästäjät ja kalastajat. Ravintolassa uskotaan, että Pohjois-Savosta löytyy maailman parhaimpia raaka-aineita. Ammattitaidolla tarkkaan valitut juomat täydentävät elämyksen! #mustalammas #ravintolamestarit

Lue lisää:

Kuopio: Musta Lammas - Vihdoinkin testissä yllätysmenu
Musta Lammas KuopioMusta Lammas KuopioMusta Lammas KuopioMusta Lammas KuopioMusta Lammas Kuopio
Arvostelut

4.64

Arvostelut (708)

4.35Ruoka
4.55Tunnelma
4.80Palvelu

Musta lammas

Ruoka hyvää, kala hapanta
Tuomo - 16.9.2017

★ 5.00455

Ihania makuja

Erinomaista palvelua! Missään ei ole näin tarkasti esitelty viinejä. Juomat ja ruuat sointuivat täydellisesti toisiinsa.
Anna-helena - 16.9.2017

★ 5.00555
Näytä lisää
Avoinna

MA
17:00-24:00
TI
17:00-24:00
KE
17:00-24:00
TO
17:00-24:00
PE
17:00-24:00
LA
17:00-24:00
SU
-

4.64

Arvostelut (708)

4.35Ruoka
4.55Tunnelma
4.80Palvelu

Musta lammas

Ruoka hyvää, kala hapanta
Tuomo - 16.9.2017

★ 5.00455

Ihania makuja

Erinomaista palvelua! Missään ei ole näin tarkasti esitelty viinejä. Juomat ja ruuat sointuivat täydellisesti toisiinsa.
Anna-helena - 16.9.2017

★ 5.00555

Musta lammas

Ruoka oli erinomaista ja palvelu pelasi todella hyvin. Söimme yllätysmenun ja ruoka oli todella hyvää. Kuitenkin jotenkin tuntui alkuruokien jälkeen, että taso olisi tippunut loppua kohden. Pääruokana ollut kuha oli hyvää, mutta ei kuitenkaan antanut itsestään tarpeeksi alkupalojen jälkeen. Myös poistuminen ravintolasta ilman täyttä mahaa hieman harmitti.
Topias - 16.9.2017

★ 4.00445

ensimmäinen muttei viimeinen kerta

laatu ja palvelu huippulaayua
Oki - 15.9.2017

★ 5.00555

Juhlaillallinen

Erittäin mukava käynti ja kaikki toimi erinomaisesti. Ehkä kuuden ruokalajin ja viinipaketin tarjoilu voisi kuitenkin tapahtua hieman hitaammalla tahdilla.
Jouni - 15.9.2017

★ 5.00545

yllätys meny

Tyytyväisiä ollan
Per - 8.9.2017

★ 4.00455

Hääpäivä

Hyvää ruokaa ja asiantunteva tarjoilija. Kiitos!
Tanja - 1.9.2017

★ 4.00545

illallinen

erinomainen miljöö ja palvelu ruoka myös hyvää
Matti - 29.8.2017

★ 5.00355

Illallinen

Juustolautasella pitäisi olla enemmän leipää juustomäärään nähden.
YrjÖ - 24.8.2017

★ 5.00435

palaute

hyvä+
Leena - 19.8.2017

★ 4.00344

Musta Lammas lauantai 19.08.

Loistava palvelu, asiantunteva henkilökunta ja erinomainen ruoka
Jorma - 19.8.2017

★ 5.00555

Mahtava elämys!

Ruoka ja palvelu oli huipputasoa, tähän kun lisätään vielä tunnelmallinen ilmapiiri, hyvät viinit ja hienot tilat, on elämys taattu. Kiitos!
Lauri - 18.8.2017

★ 5.00555

Utmärkt

...och underbart!
Juhamatti - 17.8.2017

★ 5.00555

Ilta

Vähän liian pimeä
Matti - 8.8.2017

★ 4.00344

Kiitos

Mukava ilmapiiri, hyvä palvelu. Arvostan kaikkea itsetehtyä ja omia viljelmiä. Hyvin vakuuttava viinituntemus ja yllätysmenuun oli hyvin valittu viinit. Saimme kokea uusia makuelämyksiä, kiitos siitä.
Sylvia - 8.8.2017

★ 4.00455

Elämys Kuopiossa

Todella hyvät ruoat ja huolella suunniteltu sekä toteutettu. Tarjoilu oli sujuvaa, asiantuntevaa ja rentoa. Arvostusta lisää itse viljellyt raaka-aineet. Alkoholiton juomapaketti oli loistava. Mukavaa että siihen oli nähty vaivaa.
Satu - 7.8.2017

★ 5.00555

Erittäin hyvä kokonaisuus

Mainiot raakaaineet ja maut!
Sami - 5.8.2017

★ 5.00554

Hyvät viinit, luokaton kuha

Valitsimme kalleimman yllätysmenun viinipaketilla. Alkuruoat olivat mielenkiintoisia ja varsinkin viinit sopivat niihin hyvin. Mutta kun saimme pääruokanamme "Kallaveden kuhan", tuotiin eteemme täysin poltettu ja ylisuolattu kuhan pieni pyrstöpala, joka maistui voissa uitetuilta suolaseiltä.. Naapuripöytämme oli saanut noin puoli tuntia meitä Ennen kuhansa, ne näyttivät tuoreilta ja ei poltto-paneroiduilta kunnon paloilta. Ravintolasta loppui ilmeisesti kyseinen kuha - lähtikö kokkikin pois, sillä ennen pääruokaamme tarjoilijat (ei meitä palvellut) alkoivat myös siivota koko ravintolaa pois (tulimme paikalle noin 19.50, tällöin kello noin 21.30..) kiusallinen tunne, kun tarjoilijat kolistelevat ravintolaa kiinni vielä kun me odotamme pääruokaamme.. Erittäin epämiellyttävä lopetus muuten hyvin alkaneelle illalliselle. Viinipaketista ja sommelierin (nuori nainen) ohjeistuksesta suuri kiitos, hän pelasti iltamme ja oli työssään upea. Tämän hintaisessa menussa ei vaan yksinkertaisesti voi tehdä lopussa tällaista riman alitusta - jopa loistava poron kielen maku huuhtoutui suolapanerointiin, jossa kalan loppupalat saatiin myös voissa tummiksi käristettyä. Koska kyseessä oli yllätysmenu, olisi keittiö voinut tarjota pääruuaksi jotain, mitä oli riittävästi ja varsinkin valmistaa se sillä pieteetillä, jolla nuor tarjoilija/sommelier -nainen meitä opasti ja koetti tilannetta pelastaa.
Kaisu - 5.8.2017

★ 3.00344

Pitkä ilta 5. elokuuta

Söimme pitkän illan. Ruoka valittuine juomineen ylitti odotuksemme. Kaikki oli aivan mahtavaa. Meitä palveli muistaakseni Satu, jolla oli juomien ja ruokien tiedot erinomaisesti hallussa. Ja hoiti tarjoilun todella iloisesti ja kiireettömästi kysymyksiin vastaillen.
Tero - 5.8.2017

★ 5.00545

Ihana ilta

Kiitos ihanasta illasta. Paikkana vanha kellari loi miellyttävät puitteet mahtavalle illalle. Yllätysmenun annokset olivat hyviä tarjoten hienoja makuja läheltä. Lisäksi otettu viinipaketti sopi hyvin tukemaan annoksia. Palvelu oli ammattitaitoista ja tarjoilijan hymy teki illastamme täydellisen. Illan kruunasi saamamme shamppanjapullon korkki muistoksi mukavasta illasta. Kiitos mustan lampaan henkilökunnalle onnistuneesta illasta. Tulemme varmasti uudestaan.
Perttu - 4.8.2017

★ 5.00555

27.10.2017 - 28.10.2017

La Oveja Negra

Panza ja Musta Lammas yhdistävät voimansa viikonlopuksi! Perjantaina kattaus klo 18.00 ja lauantaina kattaus klo 17.00 Tarjolla on molempien ravintoloiden herkuista koostettu 6rkl menu. Ilmoitathan allergiat ja erityisruokavaliot etukäteen. Emme tarjoile illan aikana muita menukokonaisuuksia. Lisätietoa tulossa pian!


15.11.2017 - 15.11.2017 Joka 18:00 - 18:00

Samppanjaillallinen Charles Heidsieck klo 18.00

Musta Lammas saa vieraakseen Charles Heidsieck -talon Ambassadorin Damien Valtierin. Holveissa nautitaan Damienin johdolla kolmen ruokalajin illallinenyhdistettynä neljään eri samppanjaa. Kyseessä on myös uuden vuosikerran lanseeraaminen Suomessa! 3rkl menu ja neljä samppanjaa 69,-/hlö. Erityosruokavaliot tulee ilmoittaa etukäteen. Samppanjaillallinen alkaa 18:00.


29.09.2017 - 30.09.2017

Herkuttele ravuilla!

Perjantaina 29.9 ja lauantaina 30.9. on tarjolla tuoreita rapuja! Ravut 1-5kpl 5€/kpl Ravut 5kpl 25€ lisäravut 4€/kpl Ravut tarjoillaan kokonaisina briossin ja tillin kera. Varmista saatavuus ja varaa herkullinen hetkesi etukäteen! Rapuja tarjolla rajoitettu määrä.

Ravintoloitsija, liity TableOnlineen

TableOnline on Suomen suurin online-pöytävarauspalvelu, joka tavoittaa viikoittain yli 50 000 aktiivista ravintola-asiakasta Suomessa ja Virossa.

Tarjoamme kattavan markkinoinnin lisäksi edistyneen varaustenhallintaohjelman, jolla varaustenhallinnan lisäksi keräät huomaamatta laajan asiakarekisterin ja voit pitää yhteyttä asiakkaisiisi. Olemme kiinnostuneet kuulemaan lisää juuri sinun ravintolastasi!

OTA YHTEYTTÄ TABLEONLINEEN
Liity sähköpostilistallemme