TableOnline Icon

Carelia

Mannerheimintie 56, Helsinki

Gift card

Restaurant Carelia is located right across the street from The National Operahouse.

Carelia is a unique brasserie in an old pharmacy milieu serving classich French cuisine dishes with innovative touch and best ingredients. The atmosphere itself with unique surroundings and the original decor saved from the 1920s pharmacy is an experience. Carelia is also known for its wine selection which is one of the best that Helsinki has to offer and delicious but simple menu along with friendly and professional service.

Carelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia HelsinkiCarelia Helsinki
Reviews

4.31 / 5

Reviews (886)

4.00Food
3.95
4.15Service

Arvostelu

Carelia oli meille uusi tuttavuus joka teki hyvä vaikutuksen. Klassista ja konstailematonta ruokaa ja rentoa mutta asiallista palvelua. Miljöössä aistittavissa historian havina.
Ilona - 24.2.2018

★ 4.00444

Erinomainen ruokapaikka

Kaikki kunnossa, kiitos!
Heikki - 24.2.2018

★ 5.00555
Show more

4.31

Reviews (886)

4.00Food
3.95
4.15Service

Arvostelu

Carelia oli meille uusi tuttavuus joka teki hyvä vaikutuksen. Klassista ja konstailematonta ruokaa ja rentoa mutta asiallista palvelua. Miljöössä aistittavissa historian havina.
Ilona - 24.2.2018

★ 4.00444

Erinomainen ruokapaikka

Kaikki kunnossa, kiitos!
Heikki - 24.2.2018

★ 5.00555

Päivällinen 23.2 kl 16.30

Erinomainen
Marja - 23.2.2018

★ 5.00555

Viihtyisää ja herkullista


Anna - 23.2.2018

★ 4.00445

Carelia oopperan jälkeen

Loistava post-opera paikka
Jukka - 23.2.2018

★ 5.00535

Kallein pääruoka ontui

Tartarpihvi oli erinomainen, samoin talon punaviini. Grillattu entrecote: Maku oli ok, mutta ei briljantti. Creme brule: täsmälleen oikea koko, maku ja kokonaisuus.
Juha-pekka - 22.2.2018

★ 3.00343

Kahtiajakoinen palaute

Olen käynyt Careliassa aikoinaan muutaman kerran, mutta edellisestä kerrasta on vierähtänyt vuosikausia. Aiemmilta kerroilta oli erinomaiset muistot, sekä tunnelman että ruoan suhteen. Kärkeen myönteisempi palaute - ruoka oli periaatteessa ihan moitteetonta, mutta ei ehkä kovin erityistä. Olen aina pitänyt Carelian sisustuksesta ja se oli entisellään. Toivomisen varaa kuitenkin jäi. Saattoi ehkä johtua mahdollisesta vajaamiehityksestä (ei ole asiakkaan vika), mutta palvelu oli jotenkin kireää eikä seurue tuntenut itseään erityiseksi tai erityisen tervetulleeksi. Minusta näin pitäisi olla. Joka kerta. Kilpailu on niin kovaa nykyään ja hyviä ruokaravintoloita on moneen lähtöön, että palvelulla voi erottua ja pitää erottua. Jotenkin välinpitämätön ote salin väellä tällä kertaa. Carelian viinilista on kohtuullisen tyylikäs - voisi olla ideaa jos somppa poikkeaisi edes lyhyesti kertomassa mitä ehdottaisi ruokien kanssa. Nyt löytyi omasta takaa osaamista, mutta sitä ette voi tietää. No joo, simpukoille ehdotettiin viini, mutta listasta olisi voinut kertoa yleisemminkin, kun se on vaivalla rakennettu. Sinänsä plussaa, kuitenkin oli se, että joustoa löytyi. Pyysimme nuorisolle mocktailit - tämä järjestyi, vaikkei listalla sellaisia ollutkaan. Pulloittain myytävästä viinistä järjestyi pari lasillista jne. hyvä hyvä. Mitä ruokiin tulee, seurue kehui simpukoita ja etenkin ranskalaiset. Blinit olivat ihan kelvolliset ja aina hienoa, että ne tarjoillaan suoraan pannusta. Henkilökohtaisesti en pidä, että sipuli on hillotettu - makuasia tietenkin. Karitsa oli oikein hyvä, mutta lisukkeet hiukan mauttomia ja jostain pilkahti joku kitkeryys, mutta en enää muista mistä. Minusta lista voisi olla hiukan monipuolisempi ollakseen vielä enemmän brasserien tapainen. Carelian brändi on ranskalainen, jolloin olisi kiva jos olisi hiukan täyteläisempi/monipuolisempi menu.. Listalta voisi löytyä ostereita (etenkin tähän vuodenaikaan), ankkaa, mahdollisesti munuaisia, miksei etanoita, crème ninon, st.jaques jossain muodossa, ehkä joku leikkelelautanen, sipulikeitto, vasikan maksaa, foie gras:ta jossain muodossa vaikka paistettuna, eri tyyppisiä bavetteja, choucroutte, vasikan maksaa, blanquette de veau, tms. Sokerina pohjalla, minusta nykyisellä hintatasolla ei ole tyylikästä kovakoodata tippipyyntöä maksuprosessiin. Nyt palvelussa ei ollut tipattavaa, mutta se on jotenkin noloa, kun lasku viideltä on jo 300+€..Henkilökohtaisesti annan mielelläni tippiä, kun se on oikeasti ansaittu. Kokonaisuutena kokemus jätti hyvin kahtiajakoisen fiiliksen. Pahinta tässä kuitenkin se, että ei jäänyt sellaista tunnetta, että tulisin enää uudelleen. Jos saatte tällaisia lisää, niin siinä on huono trendi alkamassa. Toivottavasti otatte palautteesta vaarin ja toivon todella Carelialle pelkkää hyvää. Siksi haluan antaa monipuolisen ja rakentavan palautteen.
Mika - 21.2.2018

★ 3.00433

Lounas

Mahtavan hyvä kala-ateria, vaille vertaansa. Miellyttävä ja huomaavainen palvelu. Kiitos
Mauri - 21.2.2018

★ 4.00555

Hieno ilta

Hieno ilta ja mahtava palvelu! Kiitos laulusta!
Juhamatti - 19.2.2018

★ 5.00555

Ennen oopperaa

Ovesta tuulee ikävästi eli siellä pitää olla mukana lämmintä vaatetta.
Riitta - 17.2.2018

★ 5.00435

Kiireinen palvelu- tunne, pian pian, että pöytä saadaan tyhjäksi

Vrt yllä
Tiina - 17.2.2018

★ 3.00323

Nappisuoritus illallisella

Kaikki meni niin kuin piti, henkilökunta oli ystävällistä, ruoka oli erinomaista, samoin viini. Ei mitään moitittavaa, suosittelen! Perjantai-iltana oli yllättävän rauhallista.
Tia - 16.2.2018

★ 5.00555

Ystävänpäiväillallinen

Täysin tyytyväinen ruokaan ja viineihin. Palvelu oli tahdikasta ja hienovaraista. Viinisuositukset olivat asiantuntevia.
Jussi - 14.2.2018

★ 5.00555

Lievä pettymys

Tilasimme, tartarin, päivän kalana olleen puna-anturan sekä entrecote pihvin. Puna anturassa oli enemmän ruotoja kuin lihaa ja entrecoteessa sama vika jänteiden suhteen. Ymmärrän molempien olevan luonnon tuotteita mutta tässä kohtaa liikaa oli liikaa. Sattui varmaan vaan molemmille huonot yksilöt samaan aikaan ja itse ruokailu oli molempien annoksien joko jänteiden tai ruotojen välttelyä. Mainitsimme asiasta laskun pyytämisen yhteydessä jolloin tarjoiltiin lisää ruokaa tilattavaksi. Emme tätä halunneet joten olisi ollut sopivaa edes hyvittää vaikka vesi laskusta mielummin. Itse ruokailun aikana meiltä ei kysytty kertaakaan miten kaikki maistuu tai onko puutteita.
Rasmus - 14.2.2018

★ 2.00242

Kaikki toimii

Blinit ja muikunmäti toimii erittäin hyvin. Viinivalikoima edelleen hyvä. Miljöö mukavan eksentristinen.
Kirmo - 9.2.2018

★ 5.00555

perhejuhlat

Lapselle olisin toivonut sopivampia vaihtoehtoja ruokalistaan.Ystävällinen ja osaava henkilökunta joskin hiukan kiireinen.
Christel - 9.2.2018

★ 4.00344

Lounas

Ruoka hyvä mutta liian kallista. Söimme pari annosta sinisimpukoita, yksi lasi viiniä ja kaksi kahvia=80€ 
Federio - 7.2.2018

★ 3.00434

Kelpo paikka

Ihan Ok! Sijainti ratkaisi
Olli - 3.2.2018

★ 4.00344

Entrecote oli pettymys, karitsa herkullinen

Palvelu oli hyvää, mutta olisimme toivoneet, että sinisimpukoita tilattaessamme alkupalaksi, meille olisi kerrottu että sinisimpukoiden valmistuksessa menee hieman aikaa, oli hämmentävää seurata kun naapuripöydät saivat alkupalan ja pääruuan siinä ajassa kun me odottelimme simpukoita, jotka kuitenki lopulta olivat hyviä, siitä pisteet. Pääruuaksi tilasimme karitsaa ja entrecote pihvin. Karitsa oli herkullinen kokonaisuus ja maut sointuivat hyvin yhteen. Entrecote oli sen sijaan pettymys; mediumina tilattu oli käytännössä raaka sisältä, mutta pinta oli karrelle palanut. Liha oli siis raa’an sitkeää ja aivan punainen sisältä, mutta palaneen makuista ja aivan musta pinnalta. Kastikekaan ei ruokaa pelastanut, sillä mielestämme kastike oli kaukana bearnaisesta ja maistui lähinnä pelkälle etikalle. Kaikkiaan entrecote oli siis suuri pettymys ja lopputulema mieheltäni siihen oli että ”kyllä sillä nälkä lähti mutta ei tarvise toiste tilata”. Jouduimme vielä lähtemään aikatulujemme vuoksi kiireellä pois heti pääruuan syötyämme, ettemme ehtineet antaa kummempaa palautetta ruuasta paikan päällä, koska alkupalojen odottelussa meni oletettua enemmän aikaa. Huomasimme myös viereisessä pöydässä olleen pariskunnan puhuvan entrecote pihveistään, jotka he söivät meidän nauttiessamme alkupaloista, että rouvan pihvi oli tilattua raaempi eikä hän sitä kyennyt syömään, ja mieskin totesi ettei entrecote vastannut odotuksia.
Ella - 2.2.2018

★ 3.00234

Palaute

Ruoka oli hyvää, kiitos siitä. Palvelu sen sijaan oli sähläävää ja hermostunutta. Tiedustelin tarjoilijalta päivän annosta. Hän kävi kysymässä sitä keittiöstä, ja kertoi, että se on salaattia, jossa on broileria ja kananmunaa. Tilasin sitten päivän annoksen. Kun ruokamme tulivat pöytään, minulle tuotiin päivän kala. Sain kyllä sitten saman tien salaattini, joten kala tuli ilmeisesti vaan väärään pöytään. Salaatissa ei kuitenkaan ollut broileria vaan karitsaa. Koska syön myös punaista lihaa, niin en viitsinyt palauttaa salaattia vaan söin sen, ja se oli kyllä ihan hyvää. Jälkiruoan kanssa tilasimme kaksi espressoa - saimme espresson ja tavallisen kahvin. Toinen espresso tuli kyllä sitten nopeasti. Pyysimme ja saimme laskun. Sitten jouduimme odottamaan jonkun aikaa tarjoilijaa laskuttamaan meitä (laskua pyytäessämme olimme kertoneet, että olemme menossa oopperaan). Puimme jo takkeja päälle, kun tarjoilija tuli vihdoin laskuttamaan ja mukana hänellä oli lasku toiseen kertaan. Saimme kuitenkin maksettua ja pääsimme lähtemään. Johtuneeko sukupolvien välisestä kuilusta, mutta korvaan särähtää, kun tarjoilija kiitos-sanan tilalla sanoo jess. Hyvä ruoka pelasti paljon, mutta palvelusta jäi kyllä ikävä maku. Ei ollut ollenkaan mukavan rento ja nautittava ilta.
Sirpa - 2.2.2018

★ 3.00432

09.04.2018 - 09.04.2018 Every 18:45 - 18:45

Nebbiolot eri alueilta

Viini-illassa maistetaan 5 eri viiniä ja nautitaan aiheeseen sointuva pääruoka.

Carelia
Helsinki

05.03.2018 - 05.03.2018 Every 18:45 - 18:45

Bourgogne

Viini-illassa maistetaan 5 eri viiniä ja nautitaan aiheeseen sointuva pääruoka.

Carelia
Helsinki

07.05.2018 - 07.05.2018 Every 18:45 - 18:45

Saksalaiset rieslingit

Viini-illassa maistetaan 5 eri viiniä ja nautitaan aiheeseen sointuva pääruoka.

Carelia
Helsinki

Restaurateur, join TableOnline

TableOnline is the biggest online reservation site in Finland. We reach more than 50 000 active restaurant customers per week in Finland and Estonia.

We offer the perfect solution to handle your bookings and create customer database and a tool to contact your customers. We would love to hear more about your restaurant!

CONTACT TABLEONLINE