TableOnline Icon

Chef & Sommelier

Huvilakatu 28, Helsinki

Chef & Sommelier is a small, 25 seat restaurant down south in Ullanlinna in Helsinki.

Ingredients shine here - seasonal wild plants and organic vegetables, organic and wild meats and wild fish are on the menu always and this restaurant uses all possible from it’s pure raw materials. The team forages wild plants, farms vegetables and makes everything in the kitchen by hand. During the summers the menu is very green and during the winters it is imperative to find new combinations amongst root vegetables and preserved vegetables and berries. The service here is personal, the chefs bring the plates to the table and are gladly among guests. Eating here can be a degustation with seven or nine courses or a 4 or 5 course a la carte- style experience, this is up to the guest’s wishes. Chef & Sommelier is open tuesday to wednesday from 6 pm, welcome!

Chef & Sommelier HelsinkiChef & Sommelier HelsinkiChef & Sommelier HelsinkiChef & Sommelier HelsinkiChef & Sommelier HelsinkiChef & Sommelier Helsinki
Reviews

4.74

Reviews (515)

4.65Food
4.65
4.70Service

Lovely Atmosphere and Great People

I absolutely loved Chef & Sommelier and would highly recommend it for anyone visiting Helsinki. The atmosphere is very soothing, and it's great that there's no background music -- it almost feels like you're in a dark restaurant. The chef also uses and combines some unusual ingredients, which make the overall culinary experience very interesting. And, most importantly, everyone is extremely welcoming and nice.
Laura - 25.3.2017

★ 5.00455

Lämpimät kiitokset!!!

Ainut pieni miinus siitä, että välillä ei meinannut kuulla mitä henkilökunta ruuasta ja juomista kertoi. Muuten kaikki oli ihan täydellistä! Kiitos.
Heli - 25.3.2017

★ 5.00554
Show more
Specialities

Organic
atmosphere

CasualCosy

4.74

Reviews (515)

4.65Food
4.65
4.70Service

Lovely Atmosphere and Great People

I absolutely loved Chef & Sommelier and would highly recommend it for anyone visiting Helsinki. The atmosphere is very soothing, and it's great that there's no background music -- it almost feels like you're in a dark restaurant. The chef also uses and combines some unusual ingredients, which make the overall culinary experience very interesting. And, most importantly, everyone is extremely welcoming and nice.
Laura - 25.3.2017

★ 5.00455

Lämpimät kiitokset!!!

Ainut pieni miinus siitä, että välillä ei meinannut kuulla mitä henkilökunta ruuasta ja juomista kertoi. Muuten kaikki oli ihan täydellistä! Kiitos.
Heli - 25.3.2017

★ 5.00554

Chef & sommeliere

Todella ihanaa!
Mya - 24.3.2017

★ 5.00555

Arvostelu

Todella positiivinen ylllätys. Hyvä ja osaava tarjoilija ja todella hyvää ruokaa! Aivan mahtavaa ruisleipää!
Klaus - 24.3.2017

★ 5.00545

Lauantai-ilta

Ruoka meni jo hieman kikkailun puolelle
Seppo - 18.3.2017

★ 4.00455

Viiden tähden illallinen

Erinomaista ruokaa jännittävistä raaka-aineista. Ystävällinen palvelu ja rento tunnelma.
Leena - 17.3.2017

★ 5.00555

Odotusten mukainen paitsi...

Otimme viiden ruokalajin vaihtoehdon. Todella mielenkiintoinen menu, ja yllattavakin esim "alku drikki" missa kuusentuoksu ja maukas liemi yhdistyivat, jännä aistien herattely . Tosin hapankermaa oli kaytetty aika monessa ruokalajissa mutta kun siita pitaa ei se ole ongelma. Mutta jalkiruoka, joka oli tehty katajasta ja suolaisesta mustikkakastikkeesta oli liian kokeellinen meidan makuun, itseasiassa siita jäi todella tympea maku suuhun, Itse jatin sen syomatta. Ehkapa jalkiruokaan voisi miettia toisen vaihtoehdon, kausituotteitahan on muitakin kuin havupuut. Olemme ulkomailla asuvia ja kaymme Suomessa kerran pari vuodessa. Yritimme viime vuonna varata poytaa mutta emme silloin onnistuneet. Varmasti tulemme viela uudelleen.
Ritva - 16.3.2017

★ 4.00455

Thank you once again for a fabulous time!

We have visited C&S frequently and always been mindblown by the fantastic food, laidback atmosphere and great service. Going to Chef&Sommelier is like dining ar your best friend's house except that the food is better and that you don't have to do the dishes.
Viliina - 11.3.2017

★ 5.00555

Mainioita makuja

Viiniä kaadettiin aika niukasti. Sama viini kahdelle ruokalajille loppui kesken toisen ruoan.
Liisa - 11.3.2017

★ 5.00554

Good servie, small portions

Portion size was on issue. Everyone in our group was still hungry after a 7 course menu. We went to another restaurant afterwards and ordered food. Main course, starter or dessert. Also, it seemed that the used ingredients were quite cheap compared to the price of the menu (carrots, onions, potato...) which together with the portions size left little bit a feeling that we were being taken advantage of
Jukka - 11.3.2017

★ 4.00345

Hyvä ruoka, muttei palvelu

Ruoka oli onnistunutta, kiinnostavaa ja jopa erittäin hyvää. Viinivalinnat erinomaisia. Palvelussa oli kiireen tuntua ja pieniä puutteita, välillä istuimme lasit tyhjinä ja välillä taas kokki-tarjoilija ei osannut nimetä juustolautasen tuotteita. En menisi uudelleen hyvästä ruoka- ja viinikokemuksesta huolimatta.
Jasmin - 11.3.2017

★ 4.00543

Sergio Fornero

It was my 3° time at Chef & Sommellier Food was excellent and wine pairing very good Best Regards Sergio
Sergio - 9.3.2017

★ 4.00545

Käynti 090317

Erinomainen ruoka ja palvelu. Hyvä kustannus-laatu suhde
Sture - 9.3.2017

★ 5.00545

Faultless!

From the moment we walked in the door we were made to feel extremely welcome and received wonderful service from both Chef & Sommelier who guided us, course by course, through our lovingly prepared and delicious dinner with perfectly matched wines. We would highly recommend.
Sarah - 8.3.2017

★ 4.00545

Loistava illallinen

Loistava palvelu, erittain hyvaa ja luovaa ruokaa, seka hyva hinta-laatu suhde. Suosittelen lampimasti!
Teemu - 7.3.2017

★ 5.00555

Eilinen

Upea kokonaiselämys, kiitos meidän molempien puolesta.
Juha - 7.3.2017

★ 5.00555

A wonderful experience

Everything was great! The staff was witty and fun, the food was something none of us had ever experienced before: amazing taste combined with the taste of nature. What a wonderful team. The cooks were very passionate about their work and as a guest you could always feel that. What a great experience and highly recommend!
Maximilian - 7.3.2017

★ 5.00555

Mukava ja herkullinen ilta

Kiitos hyvästä illasta ja että huomioitte pikkuherramme näinkin hyvin! Kaapo jää odottamaan kasvua ja sitä, että pääsee keittiöön tositoimiin :-)
Laura - 4.3.2017

★ 4.00455

Rentoa herkuttelua

Pienessä ravintolasalissa on mukava tekemisen meininki ja ruoka oli loistavaa.
Jyrki - 4.3.2017

★ 5.00555

Synttäridinneri

Palvelu tuntui hieman hätäiseltä. Lisäksi osa muista asiakkaista oli epämääräisen oloisia.
Antero - 4.3.2017

★ 4.00443

Restaurateur, join TableOnlineen

TableOnline is the biggest online reservation site in Finland. We reach more than 50 000 active restaurant customers per week in Finland and Estonia.

We offer the perfect solution to handle your bookings and create customer database and a tool to contact your customers. We would love to hear more about your restaurant!

CONTACT US