TableOnline Icon

Dabbal

Yliopistonkatu 44, Tampere

The heart of Lapland Hotel Tampere is its restaurant, Dabbal.

It gets its name from the Sami word 'dabbal', which refers to the quiet waters between rapids, and which is also believed to lie at the root of the words Tammerkoski and Tampere. As its name would suggest, Dabbal brings you natural, northern ingredients crafted into singular experiences for the eyes as well as for the taste buds. To make your visit at Dabbal even more immersive, we have collaborated with Lappish designer Pentik to create tableware steeped in the green and earthy hues of northern forests. The dishes thus embody nature in all its aspects, from its flavours, colours and materials all the way to its myriad scents.Our natural ingredients, including berries, mushrooms, reindeer, and fish from Lake Inari, come to our kitchens fresh from the North. Dabbals chef then turns them into dishes brimming with casual elegance, and cooks them on a charcoal grill in order to recreate the traditional Lappish flame-cooked flavour. But before you allow yourself to be beckoned by Dabbal’s enticing dishes, Lapland Hotel Tampere invites you to our dusky bar to, for example, experience the blue hour as it appears south of Lappish latitudes. All the while, real-time video from the kitchen allows you to witness the passion for yourself.

Dabbal Tampere
Dabbal Tampere
Dabbal Tampere
Dabbal Tampere
Dabbal Tampere
Dabbal Tampere
Dabbal Tampere
Specialities

WineFishCocktail
Open on

MO
06:30-10:00,11:00-14:00,14-16:00,16:00-22:00
TU
06:30-10:00,11:00-14:00,14:00-16:00,16:00-22:00
WE
06:30-10:00,11:00-14:00,14:00-16:00,16:00-23:00
TH
06:30-10:00,11:00-14:00,14:00-16:00,16:00-23:00
FR
06:30-10:00,11:00-14:00,14:00-16:00,16:00-00:00
SA
07:30-11:30,13:00-16:00,16:00-00:00
SU
07:30-11:30

3.94

Reviews (365)

3.75Food
4.10
4.05Service

yllätysmenu

Tarjoilija osasi hommansa, keittiössä oltiin kokeilevia - osin onnistui ja osin ei. Poro oli pettymys, kala onnistunut.
Puuterikukka - 14.1.2017

★ 3.00333

Edelleen miellyttävä ravintola

4/5 koska aina voi vähän parantaa ja yllättää. Plussaa G ja L vaihtoehdot, jotka maistuvat erittäin hyviltä yllättävistäkin raaka-aineista. Rauhallinen tunnelma ja onneksi ei taustamusiikkia. Miellyttävä henkilökunta.
Päivi - 13.1.2017

★ 4.00555

Ruokailuarvostelu

Tulimme juhlistamaan escaperooms-iltaamme Dabbaliin, mutta tunnelma lässähti pikku hiljaa. Meidät sijoitettiin " kabinettiin ", joka näytti täysin ja oli kokoustila; ruokailu työpöydällä. Mielestämme tarjoilu oli liian hidasta, alkuruokamme saimme pöytään yli tunnin odottelun jälkeen. Riesling kyllä kaadettiin heti laseihin, joten se oli ruuan saapuessa lämmintä. Tarjoilija ei kommentoinut vaikka huomautimme asiasta. Kaiken kaikkiaan koko menuumme kesti yli kolme tuntia. Nuorisomme valitsemissa Black Angus-annoksissa kaikissa lihoissa oli rönttiä. Meidän iltamme oli pilalla. Nuoriso haki vielä pitsat kotimatkalla. PS. Inarinjärven nieriä oli hyvin paistettu. Tunnelmaa kaipailtuamme tarjoilija heitteli pöytäämme seitsemän lapista tuotua männynkäpyä, olemme muuten käyneet lapissa.
Kirsi - 6.1.2017

★ 3.00222

Todella käymisen arvoista

Olimme jouluaaton buffet-illallisella perheen kanssa. Miljöö miellytti meitä kovasti samoin ilmapiiri. Palvelu oli erittäin hyvää. Joulubuffetissa valikoimaa oli kyllä runsaasti, mutta olisin toivonut savukalkkunan ja joulukinkun lisäksi jotain lämmintä liha- tai kanaruokaa. Mutta silti mennään seuraavana jouluna uudestaan, jos dabbal vain on auki silloin.
Arsi - 24.12.2016

★ 5.00455

jouluaaton päivällinen

3,5 olisi yleisarvosana. alkuruoat ja jälkiruoka hyvää, laatikot ja lihat tylsiä. Jouluolutta ei ollut tilattavissa. Tummat oluet tuotiiin pöytään alkuglögien kanssa yhdessä, ja ehtivät siinä väljähtyä/lämmetä.
Anne - 24.12.2016

★ 3.00344

joulubuffet

Hyvä, monipuolinen joulubuffet. Ekstrahyvää oli kokin tekemä gluteeniton jälkiruoka tyrnimarjoista keliaakikolle- siitä kiitos!
Eeva - 24.12.2016

★ 4.00445

Joululounas

Joululounaalla tunnelma oli hyvä vaikka välillä kaipaili Joululaulujakin. Ruoat olivat maistuvia, erityisesti kylmäsavusiika ja kylmäsavuhauki olivat herkullisia. Kumpaakaan en ollut maistanut aiemmin. Myös palvelu oli hyvää.
Lasse - 22.12.2016

★ 4.00455

HOH-HOIJAA!

Ei mitään erikoista, tavallisen puolelle kääntyi. Tuumasimme, että ei jäänyt sellaista oloa, että tänne uudestaan.
Ari - 19.12.2016

★ 2.00233

Illallinen Dabbalissa

Palvelu oli todella ystävällistä ja hyvää, ruoka oli erinomaista ja ravintola oli viihtyisä. Erityiskiitos meitä palvelleelle miestarjoilijalle!
Tuuli - 17.12.2016

★ 5.00555

dabbal

Kun saavuimme,kukaan ei ehtinyt vastaanottamaan!Yhtä tosi kiireistä tarjoilijaa otin kiinni...Henkilökuntaa lisää!Juomalista viipyi...Ruuat kyllä tulivat ripeästi;mutta miksi perunamuusi tehty valmiista jauheesta!!!Ei pitäisi Dabbalin tason ravintolassa...ruokiin yleensä oltiin tyytyväisiä ja tarjoilijan asiantuntemukseen juomien suhteen!Ravintola viihtyisä;tosin aika tyhjä.Mutta ainakin yksi tarjoilija lisää lauantai-illoiksi!Oli tylsää seisoa ja odottaa pöytäänohjausta!!!Leila Lähteenmäki-Myllynpää
Leila - 17.12.2016

★ 3.00434

Joululounas

Joululounas hintaan 45 EUR oli kallis ja pettymys. Maku vaatimaton, ei kunnon kinkkua, vaan "leikkelettä". Oikean hinnan tulisi olla korkeintaan 25 EUR. Lapin makuja ei juuri ollut, olisin odottanut vähintään poron lihaa eri muodoissaan, pohjoisen kaloja tms.
Keijo - 14.12.2016

★ 2.00344

Joululounas

Erinomaisia jouluruokia
Marita - 13.12.2016

★ 5.00554

Palaute

Huonot puiset mustat tuolit.
Anne - 10.12.2016

★ 3.00444

Arvostelua

Kaikki toimii
Marjut - 10.12.2016

★ 4.00545

Dabbal arvostelu

Ruoan saaminen kesti liian kauan. Karitsan kastike maistui valmiskastikkeelta, olikohan sitä?
Tuovi - 10.12.2016

★ 3.00344

Dabbal päivällinen

Vegaaniruokailijaa ei ole huomioitu ruokalistassa millään lailla, mikä on nykypäivänä todella iso virhe. Myös kasvisvaihtoehtoja saisi olla enemmän.
Ritva - 10.12.2016

★ 4.00454

ruokailu perhepiirissä

Hyvää ruokaa hyvässä seurassa,palvelu erinoaista,hieman vetoisa oli paikka
Tuula - 10.12.2016

★ 4.00544

Mielenkiintoinen ravintola ja hyvä ruoka

Hyvä lisä Tampereen ravintolatarjontaan. Ruoka oli erittäin hyvää ja ruokalistalla oli paljonkin hyviä vaihtoehtoja. Kun ravintola ei ollut aivan täynnä, oli myös riittävä rauha ruokailulle. Palvelua ehkä voisi vielä hiukan hioa, sillä kesti aika kauan ennen kuin meidät huomioitiin - vaikka henkilökuntaa oli paikalla riittävästi. Loppuillan osalta palvelu sujui jo hyvin.
Joni - 10.12.2016

★ 4.00543

arvostelu

kolmesta annoksesta yhden pihvi oli jänteinen ja täynnä rasvaa. Ei pystynyt syömään. kaksi annosta oli onnistunut
Maria - 9.12.2016

★ 2.00243

2 hengen illallinen

Kahden eri pääruoan lisukkeet oli täysin samanlaiset. Ja tasapaino puuttui annoksista. Hapokkuutta kaipasi molemmat.. Mutta palvelu oli loistavaa, sillä asiasta mainitessa, tarjoilija toi puolukoita keittiöstä. :)
Henna - 9.12.2016

★ 4.00355

04.02.2017 - 04.02.2017 Every 19:30 - 19:30

Dabbal Wine Maker's Dinner 4.2. 19:30

Wine Maker's Dinner tarjoillaan Dabbalissa lauantaina 19:30. ****** kuningasrapukeittoa *** Inarijärven taimenta *** Sallan villiä poroa ”Metsässä” *** Kuusenkerkkää ja sitruunaa *** Petit fours ****** 79€ / hlö (sis. viinipaketin). Varauksen yhteydessä peritään ennakkomaksu, joka oikeuttaa tarjolla olevaan illalliseen. Allergiat sekä erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.

Dabbal
Tampere

04.02.2017 - 04.02.2017 Every 15:00 - 15:00

Huippusommelierien viiniluento Dabbalissa 4.2. 15:00

Ravintola Dabbalissa järjestetään viiniluentoja huippusommelierien johdolla. Ensimmäinen luento järjestetään 4.2. kello 15:00 luennoitsijana Antti Uusitalo (Vinkkeli) ”Sherryn ihmeellinen maailma” 29€ / hlö, kesto noin tunti, hinta oikeuttaa luentoon viineineen. Suosittelemme saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Dabbal
Tampere

04.02.2017 - 04.02.2017 Every 17:00 - 17:00

Huippusommelierien viiniluento Dabbalissa 4.2. 17:00

Ravintola Dabbalissa järjestetään viiniluentoja huippusommelierien johdolla. Toinen luento 4.2. alkaa 17:00, luennoitsijana Samuil Angelov (Muru, Finnjävel, Pastis) ”Alsacen alueen legendaariset viinit”. 29€ / hlö, kesto noin tunti, hinta oikeuttaa luentoon viineineen. Suosittelemme saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Dabbal
Tampere

Restaurateur, join TableOnlineen

TableOnline is the biggest online reservation site in Finland. We reach more than 50 000 active restaurant customers per week in Finland and Estonia.

We offer the perfect solution to handle your bookings and create customer database and a tool to contact your customers. We would love to hear more about your restaurant!

CONTACT US