TableOnline Icon

Dabbal

Yliopistonkatu 44, Tampere

The heart of Lapland Hotel Tampere is its restaurant, Dabbal.

It gets its name from the Sami word 'dabbal', which refers to the quiet waters between rapids, and which is also believed to lie at the root of the words Tammerkoski and Tampere. As its name would suggest, Dabbal brings you natural, northern ingredients crafted into singular experiences for the eyes as well as for the taste buds. To make your visit at Dabbal even more immersive, we have collaborated with Lappish designer Pentik to create tableware steeped in the green and earthy hues of northern forests. The dishes thus embody nature in all its aspects, from its flavours, colours and materials all the way to its myriad scents.Our natural ingredients, including berries, mushrooms, reindeer, and fish from Lake Inari, come to our kitchens fresh from the North. Dabbals chef then turns them into dishes brimming with casual elegance, and cooks them on a charcoal grill in order to recreate the traditional Lappish flame-cooked flavour. But before you allow yourself to be beckoned by Dabbal’s enticing dishes, Lapland Hotel Tampere invites you to our dusky bar to, for example, experience the blue hour as it appears south of Lappish latitudes. All the while, real-time video from the kitchen allows you to witness the passion for yourself.

Dabbal TampereDabbal TampereDabbal TampereDabbal TampereDabbal TampereDabbal TampereDabbal Tampere
Reviews

4.30

Reviews (479)

4.65Food
4.10
4.30Service

Pitkiä odotusaikoja...

Tullessamme ravintolaan hieman ennen viittä ravintolan takasali oli täysin tyhjä ja etusalissa oli kohtuulinen määrä asiakkaita. Siksi koimmekin, että 3 hengen 2 ruokalajin ruokailuun kului melko reilusti aikaa. Kaikki odotus ajat tuntuivat pitkille. Toki se että tarjoilija etsii alkuun tilattua kuohuviiniä ympäri taloa hengästymiseen asti selittää alkuviivästyksen ja uusi ruokalista (paljastui sivulauseessa) osaltaan 45 minuutin odotuksen pääruokien kohdalla. Jälkiruoka halukkuutta kyseltäessä jo huomasimme kysyä kestosta, sillä aikataulumme oli jo tiukahko. Tarjoilija tiedusteli kestosta keittiöltä ja saimme vastauksen että nopeasti tulee, mutta tilauksesta kului yli 20 min että jälkiruuat olivat edessämme. Ehdimme kuitenkin eli ” vahinkoa” ei tapahtunut. Ruoka itsessään oli maittavaa, ainoat itseäni ei niin miellyttävät asiat olivat lähes raaka nauris (nähdessäni sen kuvittelin saavani ihanan paahtuneen pehmeän juureksen) ja puolukat, jotka dominoivat muita bruleen makuja. Nämä kuitenkin puhtaasti omia nielipiteitä ei niinkään vikoja. Tarjoilijamme oli myös hyvin herttainen ja palvelun pisteet putoavat ainoastaan odotusaikojen venymisestä. Eli Kiitos, tulemme toistekin. Tämä saattoi toiseen kertaan, jos edellinen karkasi ennen aikojaan:)
Riina - 21.10.2017

★ 4.00433

Menu

Monta odotusta menun syönnissä, muuten erittäin tyytyväisiä oltiin niin palvelun kuin ruuankin suhteen.
Teija - 21.10.2017

★ 4.00434
Show more
Specialities

WineFishCocktail
Open on

MO
06:30-10:00,11:00-14:00,17:00-23:00
TU
06:30-10:00,11:00-14:00,17:00-23:00
WE
06:30-10:00,11:00-14:00,17:00-23:00
TH
06:30-10:00,11:00-14:00,17:00-23:00
FR
06:30-10:00,11:00-14:00,17:00-23:00
SA
07:30-11:30,14:00-16:00,16:00-23:00
SU
07:30-11:30

4.30

Reviews (479)

4.65Food
4.10
4.30Service

Pitkiä odotusaikoja...

Tullessamme ravintolaan hieman ennen viittä ravintolan takasali oli täysin tyhjä ja etusalissa oli kohtuulinen määrä asiakkaita. Siksi koimmekin, että 3 hengen 2 ruokalajin ruokailuun kului melko reilusti aikaa. Kaikki odotus ajat tuntuivat pitkille. Toki se että tarjoilija etsii alkuun tilattua kuohuviiniä ympäri taloa hengästymiseen asti selittää alkuviivästyksen ja uusi ruokalista (paljastui sivulauseessa) osaltaan 45 minuutin odotuksen pääruokien kohdalla. Jälkiruoka halukkuutta kyseltäessä jo huomasimme kysyä kestosta, sillä aikataulumme oli jo tiukahko. Tarjoilija tiedusteli kestosta keittiöltä ja saimme vastauksen että nopeasti tulee, mutta tilauksesta kului yli 20 min että jälkiruuat olivat edessämme. Ehdimme kuitenkin eli ” vahinkoa” ei tapahtunut. Ruoka itsessään oli maittavaa, ainoat itseäni ei niin miellyttävät asiat olivat lähes raaka nauris (nähdessäni sen kuvittelin saavani ihanan paahtuneen pehmeän juureksen) ja puolukat, jotka dominoivat muita bruleen makuja. Nämä kuitenkin puhtaasti omia nielipiteitä ei niinkään vikoja. Tarjoilijamme oli myös hyvin herttainen ja palvelun pisteet putoavat ainoastaan odotusaikojen venymisestä. Eli Kiitos, tulemme toistekin. Tämä saattoi toiseen kertaan, jos edellinen karkasi ennen aikojaan:)
Riina - 21.10.2017

★ 4.00433

Menu

Monta odotusta menun syönnissä, muuten erittäin tyytyväisiä oltiin niin palvelun kuin ruuankin suhteen.
Teija - 21.10.2017

★ 4.00434

Dabbal

Olimme varanneet pöydän klo. 17, ajatuksena syödä Lappi-menu ja lähteä siitä jatkamaan iltaa Tampere - talon teatteri esitykseen klo. 19. Noh, paikka oli aivan täynnä, joten luovuttiin menu ideasta, kun vaikutti siltä et ei ehkä keretä, kun palvelu toimi niin hitaasti. Näin sitten kävikin, pelkän pääruuan saaminen kesti 1,5h joka oli kyllä todella kohtuutonta! Tätä ei edes mitenkään pahoiteltu/hyvitetty tms. Harmittaa, koska ruoka sinänsä oli hyvää ja tarjoilija mukava. Ravintolassa käynyt selkeästi mitoitusvirhe henkilökunta määrän suhteen. Naapuri pöytäläisiltäkin jäi pääruuat saamatta, kun olivat myös samaan esitykseen tulossa :( He, kuten mekin vielä pariinkin kertaan kysyimme et ehtiihän varmasti saada ruuat ja syödä ja näin vakuuteltiin, ja ei sitten toteutunut. Reilumpaa olisi ollut sanoa tilanne, niin olisimme sitten mielummin menneet vaikka viereiseen Sasoriin syömään. Tai käyttää pelisilmää ja tuoda vaikka extra leipää tms, siihen tuskastuttavan pitkään odotteluun. Nyt jäi kehuttu Lappi-menu kokematta, ja ei tee kyllä heti mieli antaa paikalle edes uutta mahdollisuutta, kun tämä ei edes ollut eka kerta kun ruokia saa odottaa vaikka ei kyllä näin kauan ole koskaan joutunut odottelemaan. Ruoka oli hyvää, mutta tunnelma harmillisesti lätsähti kelloon vilkuilun ja kiireessä syömisen takia.
Hanni - 21.10.2017

★ 2.00432

Erinomainen elämys

Pidän erityisesti siitä että heittäydytte rohkeasti Lappi-teemaan ja teette sen aidon tyylikkäästi. Meidän Saksalaiset asiakkaat vaativat päästä uudestaan aikaisemman kokemuksen perusteella. Hyvää työtä!
Julius - 16.10.2017

★ 5.00555

Illallinen

Paikka hieman rauhaton, johtui osittain viereisessä istuvasta pöytäseurueesta, jotka pitivät kovaa ääntä.
Johannes - 14.10.2017

★ 4.00534

--

Meidät ohjattiin nopeasti pöytään, mutta istuimme ehkä 5min ennen kuin kukaan toi listaa, vettä tai mitään. Sitten kun olimme tilanneet alkujuomat istuimme taas reilu 5min ennen kuin saimme juomat, ja sitä vettä. Jäi hieman epähuomioitu olo. Sen jälkeen palvelu toimi kohtalaisen hyvin. Ruoka oli hyvää, nautaa ja havua -annoksen lanttu todin oli niin kovaa että jäi syömättä.
Tiina - 14.10.2017

★ 4.00443

Ruskamenu

Viihdyimme oikein hyvin ja paikka on miellyttävän kokoinen ja rauhallinen seurusteluun syönnin lomassa.
Sinikka - 14.10.2017

★ 4.00444

Loistava illallinen

Maut olivat enemmän kuin kohdallaan ja enimmäkseen kotimaisista raaka-aineista peräisin eikä niinkään mausteista. Tarjoilun aloitus tilauksen jälkeen oli ehkä hiukan turhan hidas, mutta muutoin verkkainen tarjoilurytmi sopii tällaiseen ruokailuun. Ainut pieni miinus siitä, että matalahkot ja melko taaksepäin nojattavat sohvatuolit olivat mukavia istuskeluun, mutta eivät aivan optimaalisia ruokailuun.
Jari - 14.10.2017

★ 5.00555

Kiitos

Punaviini piti tarjoilla itse
Mirja - 13.10.2017

★ 4.00443

Huikea menu

Ruskamenu oli aivan loistava. Hienoja raaka-aineita, kekseliästä, yllätyksellistä ja maut kohdillaan.
Satu - 13.10.2017

★ 5.00534

Alan ammattilaisen arvio

Listasuunnittelussa huomioitu hienosti kotimaiset sesongin raaka-aineet, lähituottajuus sekä yllätyksellisyys. Sopivan suppea ja helposti hallittavissa oleva lista. Suositusviinit tukivat annoksia hienosti. Henkilökunta innostunutta ja ylpeitä omasta tuotteestaan, mutta opittavaa riittää silti vielä. Liian ilmiselvää, että paperista opittu suoraan esittelytekstit eli omaa tyyliä ja rentoutta vielä lisää. Erityisplussa siitä, että keittiöhlökunta on aktiivinen myös salin puolella. Arvostamme sitä, että olette ymmärtäneet tuoda hotelliravintolaan uuden, muista ketjuravintoloista poikkeavan tuotteen markkinoille. Itse sali hieman kalseahko ja viileä eli sisustukseen voisi vielä panostaa lisää. Miten onnistuisi esim. jokin katosmateriaali, johon voisi heijastaa esim. revontulia iltaisin ym. vrkajan mukaan. Lisälämmittimet talviaikaan. Tyyliin sopiva taustamusiikki oli piste i:n päälle. Iso kiitos kaikesta. Suosittelemme lämpimästi.
Armi - 13.10.2017

★ 4.00454

Ruska-menu

Kymppisuoritus niin salilta kuin keittiöltäkin.
Hannele - 11.10.2017

★ 5.00545

Yllätysmenu (ruska-menu)

Erittäin herkullinen keittiömestarin yllätysmenu (ns. ruska-menu) kokonaisuus. Laadukkaat raaka-aineet, joiden maku pääsi oikeuksiinsa. Lukuisat keittiöntervehdykset plussaa. Ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Aikaa menun nauttimiseen kannattaa varata runsaasti (tahti hieman verkkainen).
Heidi - 10.10.2017

★ 5.00555

Dabbal

Paljon asiakkaita,joten hieman odottelua.
Hannele - 7.10.2017

★ 5.00555

Paras ravintolakokemus ikinä!

Super ruoka ja palvelu!
Marika - 7.10.2017

★ 5.00555

Ruska menu

Meillä oli oikein mukava ja onnistunut ilta. Ruoka oli erittäin hyvää ja palvelu ystävällistä ja osaavaa. Pääruokaa jouduimme odottelemaan ehkä hiukan turhan kauan. Keittiön yllätykset olivat mukava lisä. Tulemme toistekin.
Virva - 7.10.2017

★ 5.00545

Ruskamenu

Erinomainen ruoka ja muutenkin mukava ilta. Ylimääräiset 'välipalat' kruunasivat onnistumisen.
Timo - 7.10.2017

★ 4.00545

Ruskamenu

Loistava palvelu, erinomaiset viinit ja ruoat täydellisiä, kiitos! 6/5.
Ilkka - 6.10.2017

★ 5.00555

Erinomaiset gluteenittomat ja maidottoman versiot menun annoksista ja kokin tervehdyksistä!

Eriltyiset kiitokset gluteenittomasta ja maidottomasta omenaisesta jälkiruuasta ja loistavasta pihlajamarjasorpetista tillikastikkeella.
Leena-iiris - 6.10.2017

★ 4.00545

Ruska-menu

Enpä uskoisi syöväni hotelliketjun ruokaa. Maut raaka-aineista. Ei purksia. Hyvää oli. Ehkä vähän ripeämpää tahtia olisi keittiö voinut pitää
Olli - 6.10.2017

★ 5.00545

12.11.2017 - 12.11.2017

Isänpäivä Dabbalissa

ISÄNPÄIVÄN BUFFET 12.11.2017 Kattaukset klo 12.30 ja 15.00 Vihersalaattia ja sitruuna- timjami vinegrettiä Romainesalaattia, permesanjuustoa ja savumuikkumajoneesia Puikulaperunasalaattia ja lämminsavustettua poroa Porkkanaa, tyrniä ja rucolaa Pikkelöityjä syksyn juureksia Kylmäsavustettua Siikaa ja omenaa Napapiirin kalavalikoima Leipää ja villiyrttivoita ********* 24 tuntia haudutettua naudanselkää ja savuvalkosipulikastiketta Ruskealla voilla maustettua perunapyreetä Lämminsavustettua lohta mummonkurkkua ja piparjuurikastiketta Paahdettua punajuurta ja rucolaa ********* Porkkanakakkua toffeeta ja tyrniä Suklaavanukasta ja mustikkaa 39 € Lapsille: Dippivihanneksia ja jogurttikastiketta Lihapullia ja nakkeja Perunamuusia Rapeaa kanaa Karkkia 1-3 vuotiaat 0 € 4-6 vuotiaat 5 € 7-12 vuotiaat 12 €

Dabbal
Tampere

Restaurateur, join TableOnline

TableOnline is the biggest online reservation site in Finland. We reach more than 50 000 active restaurant customers per week in Finland and Estonia.

We offer the perfect solution to handle your bookings and create customer database and a tool to contact your customers. We would love to hear more about your restaurant!

CONTACT TABLEONLINE
Join our mailing list