TableOnline Icon

Fisken på Disken

Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

In Fisken på Disken flavors are deep and pure.

Dishes are made from amazing fresh ingredients using infusion of modern and classic cookery. Restaurant's speciality is an oyster bar with fresh oysters. Stop by after work for a class of champagne and oysters or have a chefs dinner menu. Restaurant serves lunch from Monday to Friday during 11:00 - 14:30. Fisken på Disken is located in Kortteli on the 5th floor of Kamppi Shopping Center.

Listed on these special pages:

Kortteli (The Block) - a restaurant haven in the Kamppi shoppingcentter's 5th floor!
TableOnline recommends
Fisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken HelsinkiFisken på Disken Helsinki
Reviews

4.38 / 5

Reviews (404)

4.55Food
4.10
4.25Service

Ruokalistan puutteista ei ilmoitettu

Listan kuudesta pääruuasta kahta ei ollut lainkaan ja yhtä oli vain yksi annos. Tästä olisi voinut infota varauksen tehneitä asiakkaita. Paikkaa pantiin etuajassa kiinni kun olimme syömässä joka latisti sekin tunnelmaa. Jos olisimme tämän tienneet olisimme valinneet muun paikan.
Arto - 11.8.2018

★ 3.00421

Palautetta

Maukasta oli
Jari - 6.8.2018

★ 4.00433
Show more
Specialities

WineFishSeafood
Open on

MO
11:00-20:30
TU
11:00-20:30
WE
11:00-20:30
TH
11:00-20:30
FR
11:00-21:30
SA
12:00-21:30
SU
-

4.38

Reviews (404)

4.55Food
4.10
4.25Service

Ruokalistan puutteista ei ilmoitettu

Listan kuudesta pääruuasta kahta ei ollut lainkaan ja yhtä oli vain yksi annos. Tästä olisi voinut infota varauksen tehneitä asiakkaita. Paikkaa pantiin etuajassa kiinni kun olimme syömässä joka latisti sekin tunnelmaa. Jos olisimme tämän tienneet olisimme valinneet muun paikan.
Arto - 11.8.2018

★ 3.00421

Palautetta

Maukasta oli
Jari - 6.8.2018

★ 4.00433

Great dishes and service

Quite a few original recepies. Wine menu was excellent with courses of chefs choices. Something special for critical restaurant visitors.
Marton - 31.7.2018

★ 5.00545

A Superb Dinner behind the Panel Curtain

It’s the second time we’ve visited Fisken på Disken and Chef Mikko Mikko Pakola has redesigned the summer menu: It doesn’t disappoint. We’ve seen before the Mikko takes his inspiration from the Finnish food tradition, combining selections from the Baltic Sea fishing heritage and the birch-covered land. We chose the six course taster menu this evening. We started with Baltic herring “boquerones”, served elegantly with olives and tomatoes. Our second course was charred whitefish. This was served with egg, truffle and white asparagus and our waiter poured over the gorgeous white gazpacho, more as a sauce than a soup. Subtle flavours, fresh and rewarding. The third course was a gorgeous bolete risotto with pickled chantarelles and mushroom puree. The risotto was finely cooked, full of flavour and retaining bite without being undercooked. Not an easy feat to pull off and retain flavour at the same time. The fourth course was fried pike-perch (a Nordic delicacy I’ve loved since first discovering it in Denmark) with chanterelles, beurre blanc, dill and summer potatoes. At Fisken på Disken the taster menu concept includes a “main course” where the preceding tasters are effectively warm-up acts, so the fifth course was offered as our “main”. This course was fresh cod and scallops ”bouillabaisse”. This was presented with a sumptuous carrot purée and summer vegetables. The cod was beautifully cooked. The carrot purée flavoured with saffron. We rounded off with a blueberry cinnamon bun, blueberry preserve and and a tangy, tasty lemongrass ice cream, sitting on desiccated blueberry powder —really vibrant, thrilling highlight to compliment the cinnamon and lemongrass. The dish was dressed with a green liquorice-tasting herb. The dish combined arguably the two ultimate dessert flavours of Finland, Salmiakki (liquorice) and Mustikka (blueberry). We drank: Weingut Weszeli Grüner Veltliner. We loved the atmosphere, friendly and humorous waiting staff (our waiter was delightfully witty) and the outstanding food. Superb.
Alastair - 27.7.2018

★ 5.00555

Great Chef’s menu

Risotto was the best ever!!!
Jari - 27.7.2018

★ 5.00545

Lounas 23.7.

Kaikki erittäin hienosti:)
Satu - 23.7.2018

★ 5.00555

Lounastapaaminen

Hyvää lounasruokaa, mutkaton paikka.
Laila - 3.7.2018

★ 4.00443

kiitos

Loistava ruoka, loistava palvelu! kiitos!
Pia - 27.6.2018

★ 5.00555

5 ruokalajin menu

Hienosti suunniteltu ja toteutettu menu, kivoja yllätyksiä ja monta Wauta! Kiitos!
Aissa - 27.6.2018

★ 4.00544

Arvostelu

Erinomaisesti valmistettu ruoka. Ehkä kuitenten kala ei ollut viimeisen päälle tuoretta, mikä vaikutti makuun.
Martti - 26.6.2018

★ 4.00435

Arki-illan ystävätapaaminen

Pikkasen pehmeyttä ravintolasaliin, kukkia/läpikuultavia sermejä ? Palvelu todella palveluhalukasta, asiakkaan toiveet haluttiin toteuttaa. Kiitos. Hinta-laatu-suhde paikallaan.
Heini - 26.6.2018

★ 4.00545

Parasta lohikeittoa ikinä!

Olen käynyt Fisken på Diskenissä lounaalla, illallisella ja baarivälipalalla - aina natsaa. Ruoka on ihanaa, palvelu lämpimän ystävällistä ja myös viinit erinomaisia. Tällä kertaa olimme ystävän kanssa lounaalla ja söimme maailman parasta lohikeittoa. Myös alkuruokasiika ja jälkiruokamarjat jäätelön kanssa olivat erinomaisia. Tulen uudelleen!
Riikka - 19.6.2018

★ 5.00555

Kahvit

Uusikaa kahvikoneenne. Espresso ja kahvi olivat ala-arvoisia. Myös tarjoilijan mielestä.
Jouko - 18.6.2018

★ 1.00232

erinomainen lauantai illallinen

Herkullinen kala ateria lisukkeineen. Paras GT aikoihin. Tulemme toistekin!
Katariina - 16.6.2018

★ 5.00445

Todella hyvää ruokaa ja palvelua

Ruoka ja palvelu 10+!
Satu - 15.6.2018

★ 5.00555

Loistava kokemus

Ruoka oli taivaallista ja palvelu asiantuntevaa, lämminhenkistä ja ystävällistä. Menen ehdottomasti uudestaan.
Kaisa - 15.6.2018

★ 5.00555

Kesästaffi fisupaikalla

Fiskenissä ruoka on aina erinomaista, tällä kertaa kesämenun annos oli kuitenkin melko pieni 28euron hintatasoon nähden.
Niki - 15.6.2018

★ 4.00533

Maukas illallinen, mukava ilmapiiri

Alkupalat ja etenkin pääruokana nautittu sea bass oli erinomaisen hyvää. Ainoastaan jälkiruoassa panna cotta jätti hieman toivomisen varaa. Palvelu todella hyvää ja ystävällistä.
Juuso - 13.6.2018

★ 4.00455

Arvostelu

Oikein hyvä illallinen viineineen!
Karoliina - 13.6.2018

★ 4.00544

Mahtavia makuja!

Erinomainen ruoka. Ahven-kanttarelliannos aivan mahtava.
Mia - 9.6.2018

★ 5.00555

Event Every Sunday 12:00 - 16:00

Fisken's Brunch

On Sundays we serve brunch (32,-), the rainbow trout soup (20,-) and seafood bar treats. Unwind and enjoy at Fisken Sunday Brunch. The team has carefully selected and prepared some amazing dishes for you to enjoy. The brunch combines the best items from breakfast and lunch. Seasonalities, handicraft, relaxed and delicious flavors are the core of the brunch. You are most welcome to come by yourself or together with a bigger group. We will serve a variety of dishes to your table. Sparkling or still Thoreau water, self baked bread and Johan & Nyströn coffee and tea are always included in the rich brunch menu offering. How does Fisken’s skagen, asparagus with Hollandaise sauce or smoked whitefish sound like? We recommend to a glass of sparkling (+5,-) for starters and one shall not forget the sweets and pastries together with coffee and tea which may be upgraded to a specialty coffee (+3,-). Please inform us about special requests and diets at the time of booking so we can delight you in the best possible way.

Restaurateur, join TableOnline

TableOnline is the biggest online reservation site in Finland. We reach more than 100 000 active restaurant customers per week in Finland and Estonia.

We offer the perfect solution to handle your bookings and create customer database and a tool to contact your customers. We would love to hear more about your restaurant!

CONTACT TABLEONLINE