TableOnline Icon

Säsong - Vinter

Lapinlahdentie 1, Helsinki

The first season venue Vinter has ended! Next event, Vår, will take place in May 2017.

Information about Vår will be posted first-hand via TableOnline! THE VENUE - Säsong will be hosting the event Vinter at Restaurant Loop, situated in the former psychiatric hospital of Lapinlahti. Built in 1841 and designed by C.L Engel the architect behind many of Helsinki's neoclassical buildings. Lapinlahti Hospital with its coastal and parkland surroundings make it a surprising and compelling venue. THE FOOD - Säsong - Vinter welcomes guests for two nights only. Friday 20th and Saturday 21th of January. 7 course dinner (72€) will be served in two sittings, starting at 5pm-5.30pm and 8.30pm-9pm. There is a booking fee for this event which works as a ticket. Reservations will be ensured by bookers name. Säsong treasures every moment of the season. From the first shoot to the last root and presents the best of Nordic flavors from local products. With Säsongs fantastic producers and suppliers, they hope to highlight the very best of the season. Welcome to Vinter. THE CHEFS - Markus and Thomas believe that seasonal and local ingredients produces the best tasting dishes. Having first met as stagiaires they went there separate ways working in some of the best kitchens in Sweden, France, Belgium and Finland. Meeting again as colleagues in Helsinki some years later. Säsong is their first venture together. But not their last. Markus Fogelholm - "Growing up I'd love to watch "The Naked Chef". Straight after watching the show I would get on my bike and go buy fresh produce and cook for my family. At Säsong I want to recreate the fun and excitement as I had then." Thomas Hudson - "When I moved to Finland I thought I would be depressed by the lack of ingredients, especially in winter. But I've been proved wrong. Winter bring its own challenges but also it's own rewards. Säsong for me, is an opportunity to show what I love about Finland" Vinter will be Säsong’s first out of four total events and will return each season in an undisclosed location, time and date. TableOnline is a proud partner in each one of these unique events!

data.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.citydata.restaurant.name + ' ' + data.restaurant.city
Reviews

4.33

Reviews (6)

4.50Food
4.67
4.50Service

Vinter

Oli mielenkiintoisia raaka-aine valintoja, yllättäviä makuja. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kevättä.
Heli - 21.1.2017

★ 5.00555

Vinter räjäytti potin!

Markuksen sekä Thomaksen Säsong projektin ensimmäinen pop-up Vinter oli kaikilta osa-alueiltaan täydellinen! Lapinlahden vanhan mielisairaalan tunnelma oli piste i:n päälle illallisella. Oikeastaan ainoa valituksen sananen oli se, että pääruoka ei ollut lähellekään illallisen parasta antia, vaikka aika uskomaton olikin. Alkuruoat jyräsivät makumaailmoillaan sekä kekseliäisyydellään niin pahasti, ettei pääruoalla ollut mitään mahdollisuuksia nostaa itseään tarpeeksi esille. En malta odottaa Våriä toukokuussa!
Kimi - 21.1.2017

★ 5.00555
Show more

4.33

Reviews (6)

4.50Food
4.67
4.50Service

Vinter

Oli mielenkiintoisia raaka-aine valintoja, yllättäviä makuja. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kevättä.
Heli - 21.1.2017

★ 5.00555

Vinter räjäytti potin!

Markuksen sekä Thomaksen Säsong projektin ensimmäinen pop-up Vinter oli kaikilta osa-alueiltaan täydellinen! Lapinlahden vanhan mielisairaalan tunnelma oli piste i:n päälle illallisella. Oikeastaan ainoa valituksen sananen oli se, että pääruoka ei ollut lähellekään illallisen parasta antia, vaikka aika uskomaton olikin. Alkuruoat jyräsivät makumaailmoillaan sekä kekseliäisyydellään niin pahasti, ettei pääruoalla ollut mitään mahdollisuuksia nostaa itseään tarpeeksi esille. En malta odottaa Våriä toukokuussa!
Kimi - 21.1.2017

★ 5.00555

Vinter

Virheellinen juomalasku hieaman harmitti vaikka pyynnöstä kyllä korjattiin. Salissa oleva ilma tuoksui hieman keittörasvalle, joka tuoksui vaatteissa.
Jouni - 21.1.2017

★ 4.00554

Pettymys

Yksi ruokalaji oli herkullinen. Muut olivat jotenkin omituisia, ei iskenyt meikäläisen makuhermoon. Juomis sai toistuvasti odotella.
Susanna - 20.1.2017

★ 2.00244

Ihana Vinter

Pidin erittäin paljon. Tuskin malta odottaa kevättä.
Marika - 20.1.2017

★ 5.00555

Mahtava

Ruoka 5/5 mahtavaa, ja erittäin hauska konsepti. Olisi hienoa jos olisi mahdollisuus juoda drinkki tms. odottaessa edellisen kattauksen loppumista. Mehupaketista ei kukaan maininnut, se olisi ollut meistä toiselle sopiva tuona hetkenä. Annokset aavistuksen erikokoisia eri ihmisillä, ei se haittaa mutta juurikin se parhaimman makuinen annos oli itselläni pienempi kuin ympärillä :)
Henri - 20.1.2017

★ 5.00544

Restaurateur, join TableOnlineen

TableOnline is the biggest online reservation site in Finland. We reach more than 50 000 active restaurant customers per week in Finland and Estonia.

We offer the perfect solution to handle your bookings and create customer database and a tool to contact your customers. We would love to hear more about your restaurant!

CONTACT US